Atádhír: Épülnek az atádi iparterületen a közművek

Az ivóvíz-, a gáz- és a szennyvízvezetékeket fektetik le a napokban az egykori laktanya területén. A vállalkozások minden egyes telephelye új bekötést kap. A teljes beruházást az átkötő úttal együtt május végén adják át.

A bekötésekkel együtt 1900 méter hosszú lesz a szennyvízhálózat a Déli iparterületen. Egy újonnan épített szennyvízátemelőbe csatlakozik, onnan egy szivattyú nyomja majd a szennyvizet a Gyár utca végaknájába.

Az ivóvízvezeték mát 95 százalékban elkészült, és a gázvezeték építése is folyamatban van. Ezek után fejezik be a mintegy 1500 méter hosszú átkötő út – a Berzencei út és a Gyár utca között – laktanyán belüli aszfaltozását. Ettől nemcsak az ipari park úthálózatának fejlesztését, hanem azt is reméli a város, hogy Nagyatád teherautó-forgalmának a 90 százalékát ki fogja vinni a belvárosból. A területen új elektromos vezetékrendszert is kiépítenek 670 méteren, és 45 közvilágítási lámpatestet állítanak fel.

Az átkötő út kopórétegének az aszfaltozásával várhatóan áprilisban végeznek, utána az útburkolati jeleket festik majd fel, és kihelyezik a közlekedési táblákat. A teljes beruházás átadásának a határideje május vége. A Déli iparterületen összesen 747 millió forintos fejlesztést végeznek uniós forrásból.

Megszakítás