Sport egyesületek


2020. október 30-án 12 lelkes kerékpáros, úszó, természetjáró (akik évek óta barátok, sporttársak) megalakították a BrUT Egyesületet. Közösségformáló programokat szerveznek havi (akár heti) rendszerességgel. Tevékenységi körükbe a kerékpározás, a túrázás, az amatőr úszás és a hosszútávú úszás a CETREND szervezése, és lebonyolítása tartozik.

Az egyesület célja: elsődlegesen a kerékpáros- és úszó sport, valamint a túrázás-természetjárás népszerűsítése, szabadidős sportversenyek rendezése, teljesítménypróbák szervezése, a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása.

Másodsorban fontosnak tartják a közösség építését, generációk összekovácsolását, a helyi értékek és hagyományok megőrzését. Ezt kitűzve szerveznek kirándulásokat, természetjárást, túrázást – az ország különböző vidékeinek célzott felfedezésével. Céljuk az egészségfejlesztés és rekreáció területén az egészséges életmód megalapozása, a mentálhigiénés kultúra kialakítása, minőségi életszemléletet segítő tevékenységek megvalósítása, az egyén belső feltöltődésének elősegítése és biztosítása a kisgyermek korosztálytól az időskorúakig; kiemelt figyelemmel a természet- és környezetvédelemre, a klímaváltozásra, valamint a baleset megelőzésre.

A Centrend története

A Cetrend egy hosszútávú, 10 ezer méteres úszáspróba, ami egyedülállóan úszómedencében kerül megrendezésre. Megalapítására 1992. május 27-én került sor, amikor a Kihívás Napján 6 vállalkozó szellemű sportember azt tekintette kihívásnak, hogy a Nagyatádi Városi Strand új, feszített víztükrű 50 m-es medencéjében folyamatosan leúszik 10 kilométert.

Az úszáspróba még ugyanebben az évben, a teljes távú triatlon országos bajnokság betétszámaként folytatódott. Ezzel a rendezvény kilépett a városi keretekből és az egész országban ismertté vált. Városunkban évente három alkalommal rendezünk Cetrend úszást, tavasszal a Város Napjához, ősszel pedig az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Színvonalában és a résztvevők számában a legjelentősebb erőpróba az országos triatlon bajnoksággal egy időben kerül lebonyolításra.

A Cetrend tagok száma az alapítás óta 550 főre emelkedett. A tagok között vannak, akik 71 alkalommal teljesítették a távot. A sikeres próbázók időeredményükkel együtt bekerülnek a Cetrend nagykönyvébe. A teljesítést követően az úszók érmet és egyedi emblémázott pólót kapnak.

Az úszások számának függvényében az alábbi címeket lehet elérni:
1 x-es = Kardszárnyú delfin
2 x-es = Ámbrás cet
3 x-os = Barázdás bálna
4 x-es = Hosszúszárnyú bálna
5 x-ös = Grönlandi bálna
6 X-os = Kék bálna
7 x-es = Örökös ceta

BrUT-Egyesület Elnöke : Molnár Zita
Székhelye: Nagyatád Zrínyi köz. 3.
Elérhetősége: +36303853977

Már 10 éve működik családias környezetben Nagyatádon.

Szolgáltatásaink sokrétűek:
• Lovas oktatás kezdőknek és haladóknak
• Erdei lovas túrák és kirándulások
• Terep és túralovaglás
• Családi-baráti rendezvények lovaglási lehetőséggel
• Lovas bemutatók (díjlovaglás, díjugratás, western bemutató)
• Állatgondozás, állatsimogatás

Lovaik jól képzettek, szelídek, barátságosak. A lovas oktatást felkészült szakoktatók végzik. Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, aki szívesen vágyik egy kis tanyasi kikapcsolódásra a hétköznapok forgatagából! Évről évre változatos, programokban gazdag nyílt napokat szerveznek, amely a térségben élő fiatalok és idősebbek számára egyaránt tartalmas elfoglaltságot nyújt. Filozófiájuk, hogy a városi és a lovas élet jól kiegészíti egymást, ezért fontosnak tartják, hogy a náluk tanuló fiatalok minél korábban elsajátítsák ezt a szemléletet és életmódot.

A Csillag Lovastanya egész évben várja az érdeklődőket!

Ajánlatkérés és információ az alábbi elérhetőségeinken:
csillagtanya@citromail.hu
tel: +3620/243-7241
Kapcsolattartó: Bognár Beatrix

Egyesületünk olyanoknak alakult akiket megfertőztek a lovak. Szeretettel várunk minden érdeklődőt 8-99 éves korig. Akit érdekel a lovaglás illetve a lovas hagyományok, esetleg szeretne tőlünk tanulni vagy tud nekünk tanítani valamit.

0630/308-6427
kiserdei.hlse@gmail.com

Elnök: Stoff Boglárka
Székhely: 7500 Nagyatád, Alkotmány u. 23.
Telefon: 20/241-2757
E-mail: stoffbogi23@gmail.com

A klub 2014 novemberében alakult meg 10 fővel. A 80-as években aktív asztalitenisz sportélet volt a városban. A klub megalakulásában ez is közrejátszott, hiszen mindig jó hangulatban teltek az edzések. Hol az ipari iskola tornatermében, hol a kollégium egyik helyiségében
játszottak. Olyan is előfordult, hogy egy asztalnak a lábait madzaggal kellett összekötözniük, hogy játszani tudjanak rajta. Az a lelkesedés, a játék szeretete ösztönözte őket arra, hogy megalakítsák klubjukat immár közel 10 éve.

Számtalan versenyt rendeztek az elmúlt évek alatt. A vidéki játékosok is előszeretettel vesznek részt a nagyatádiak által szervezett megmérettetéseken. Egy alkalommal volt, hogy 62-en neveztek a vidékiek közül, mellyel bebizonyították: tényleg szeretik a helyi próbatételeket, hiszen ha jó a társaság, jól is érzik magukat. A vendégszerető nagyatádiak pedig meg is tesznek mindent, annak érdekében, hogy ide csalogassák a ping-pong szerelmeseit. A jó szervezés, tervezés és lebonyolítás a titok nyitja ezeknek a megmérettetéseknek.

Jelenleg 16 tagja van a klubnak, de továbbra is várják a jelentkezőket, az asztaliteniszt szerető időseket és fiatalokat. A tagok óta is aktívan hódolnak szenvedélyüknek. Hetente kétszer gyűlnek össze az Árpád iskola aulájában. Keddenként és csütörtökönként találkoznak 17:00-19:00 között.

Klubvezető: Kovács László
7500 Nagyatád, Árpád u.
20/821-1445

Az NFC 1998. 07. 02-án alakult önálló klubbá. Az eltelt nyolc év alatt számos, szép sikert aratott a labdarugó csapat és az utánpótlás csapat egyaránt. Ifjúsági csapataik többször is megnyerték a korosztályos bajnokságot.

Felnőtt csapatuk NB. III-ban, a magyar bajnokság harmadik vonalában szerepel, tartósan. Sikerként könyvelhetik el 2001/2002, 2003/2004-es harmadik helyezésüket. Nagyatádi futballcsapat NB. III-ban soha nem ért el ilyen szép sikert! Magyar kupa sorozatban is többször jutottak el a legjobb 32 csapat közé.

Ma a futball klubnak 105 igazolt labdarúgója van, a 7 évesektől a felnőttig bezárólag. Az igazolt létszám is mutatja, hogy tartalmas utánpótlás-nevelés folyik, hiszen több játékos került az NB. I-es bajnokságba is (pl: Szakály Péter, Szakály Dénes).

7500 Nagyatád, Kiszely L. U. 40
0682/454-773, 0620/208-6156
nfc1998@freemail.hu
www.nagyatadifc.hu

Elnök: Horváth Mihály
Székhely: 7500 Nagyatád, Ady köz 3.
Telefon: 0630/927-8816

Nagyatádon működő kötélugró klub 2008 óta foglalkoztatja a gyerekeket. A fiatalok már 7 éve rendszeres résztvevői az országos diákversenyeknek, de sok környékbeli településen megfordultunk már bemutatóikkal, hogy megismertessék az emberekkel a kötélugrás sokszínűségét, a sport szépségeit! Az egyesület versenyzői diákolimpián, országos és különböző meghívásos versenyeken eredményesen szerepelnek,  számtalan éremmel büszkélkedhetnek. Már világversenyt megjárt fiatalt is találunk köztük. 2017/18-as év versenyeredményei alapján Novográdecz Bence kvalifikációt szerzett a shanghai-i világbajnokságra! Bence 2019. júliusában képviselte hazánkat a VB-n, ahol összetettben a 13. helyen végzett, a gyakorlata pedig 12. lett.

A csapat felkészítő-edzője Jüngling-Czotter Éva.

A dzsú szócska – a sportág megalkotója megfogalmazása szerint – annyit jelent, mint természetesnek lenni, észszerűen, tehát természet
igazságainak, törvényszerűségeinek megfelelően viselkedni, ezekkel összhangban cselekedni. A dó viszont egy tökéletesített módszert, szellemi utat jelent. Vagyis a dzsúdó magyarul annyit jelent: lágy út.

A Nagyatádi Judo Club 1974-ben alakult. A Magyar Judo Szövetség az
elismert egyesületei között tartja számon. Jelenleg 21 taggal működik a club, akik közt található versenyző, haladó és kezdő sportoló egyaránt. A club versenyzői közül többször kerültek ki magyar bajnokok, illetve többen bizonyították tudásukat kontinens és világversenyeken is. A fiatalok edzői Novák Szilvia, aki az idei veterán világbajnokságon 3. helyezést ért el, illetve az országos bírói címmel rendelkező Botka Gábor.

A club folyamatosan várja tagjai közé azokat, akik szeretnének megismerkedni a japán küzdősporttal: akár versenyzési, akár szabadidős céllal!

Elnök: Krápecz László
Edzőterem: 7500 Nagyatád, Kiszely utcai edzőteremben minden nap
17:00-19:00
30/628 4877

A Nagyatádi Úszó és Kerékpáros Sportegyesület működése három színtéren zajlik:

1. Versenysport, mely versenyzőink számára napi edzéseket és évi 5-10 versenyen való eredményes részvételt jelent.

2. Szabadidős tevékenységek, amelyek elsősorban a szabadidős úszásra járó gyerekek, testedzésre és egészséges életmódjának kialakítására adnak lehetőséget, másodsorban pedig a tömegsport és a szabadidős rendezvények megszervezésével minden egyesületi tag és érdeklődő számára lehetőséget biztosítunk tartalmas, aktív kikapcsolódásra. Az egyesület aktív létszáma mintegy 60 fő elsősorban általános iskolás, valamint gimnazista korú gyerekekből tevődik össze.

3. Egyesületünk keretein belül a szakszerűen vezetett úszásoktatás lehetőséget nyújt a gyerekek és felnőttek számára is az úszás elsajátítására. Az edzések hétköznaponként reggel 6-7:30-ig, valamint hétköznap délutánonként 15-19-ig zajlanak.

Az egyesület edzője Papp László

Elnök: Tátrai Jenő
7500 Nagyatád, Zrínyi u. 50.
30/742-1589

Egyesületünk 2016-ban jött létre, jelenleg 117 aktív taggal működik. Az egyesület két fő profilra épül. Az egyik pillére, amit a neve is jelez az úszás. Ezzel a tevékenységgel az Egyesület célja, hogy:  korcsoporttól függetlenül, minél szélesebb körben szerettessük meg magát az úszást, mint sportot, továbbá az Egyesület tagjainak, kiemelten a gyermekek és az ifjúság szervezett keretek közötti, rendszeres, irányított sportolási lehetőségének biztosítása, valamint a szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése. Emellett a másik fő profil a természetjárás, a környezet - természet megismerése. Az Egyesület célja ezzel a tevékenységgel: Nagyatád város „zöld-sportjának” formálása, érdekeinek érvényesítése, valamint a természet értékeinek megőrzése, természet- és környezetvédelemre nevelés, gyalogtúrák, egyéb szabadidős programok szervezése, lebonyolítása minden olyan korosztály számára, akik szívesen vesznek részt, olyan programokban, amiket a természet adta lehetőségek kínálnak.

Edzők: Gáspár Réka, Kuckó Anita
Babaúszás oktatónk: Vránicsné Bődi Ildikó
Egyesület elnöke: Gáspár Réka
7500 Nagyatád, József Attila utca 4.
nute.2k16@gmail.com
30/307-6189

A Ritmikus Gimnasztika Egyesület 2002 óta működik Nagyatádon, most már Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika és Szabadidősport Egyesület néven.

Jelenleg 17 fővel működik. A kaposvári LSC RG SE-vel együttműködve foglalkozunk a sportággal. Az egyesület tagjai rendszeresen képviselik városunkat diákolimpiai versenyeken, öregbítve városunk hírnevét. A lányok már számos országos és vidékbajnoki cím büszke birtokosai. A ritmikus gimnasztika, a torna, a balett és a néptánc keverékéből épül fel, így olyan sportág, mely a zenés foglalkozások és a kecses mozgás révén segíti a kislányokat a nőiesség kialakításában, a szép tartás
megalapozásában és a nővé válásban. Az edzők igyekeznek mind testi, mind szellemi felkészültséget biztosítani a gyermekek számára.

A lányokat jelenleg 2 edző segíti a fejlődésben: dr. Balogh Orsolya és Boros Ninetta.

Az egyesület elnöke: Boros Ninetta
ninettaboros@gmail.com
30/196-7241

Évek óta Somogy megye legeredményesebb sakk egyesülete. 1992 óta folyamatosan részt veszünk a Nemzeti Bajnokságban (NBII), ahol számtalan érem mellett öt alkalommal bajnoki címet is szereztünk. 1994 óta működünk, a törvényszéken is bejegyzett önálló egyesületként.

A tagok között több megyei felnőtt bajnok is található: Vrban Mladen, Máthé Gáspár, Horváth Attila, Percze János, Béres Kornél. Fiataljaink folyamatosan ott vannak a megye élvonalában és többször jutottak el az országos döntőkre is.

Legjobb eredményeinket a levelezési vagy más néven távsakkozás területén értük el:
1999-2001- ben magyar bajnoki cím csapatban (Kiss Attila, Percze János, Sasvári Tamás, Ferencz Miklós). Percze János egyéniben magyar bajnok.
Nemzetközi eredményeink is kiemelkedőek: Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy Nagyatád nélkül nem létezik magyar levelezési válogatott. A magyar csapat 2010 óta a nagyatádi játékosokra épül, Kiss Attila immár nyolc alkalommal volt az olimpiai válogatott csapatkapitánya. Jelenleg az olimpiai csapatban Percze János, Sasvári Tamás, Szijártó Attila és Ehrbár Tibor szerepel. Magyar bajnokként jogot szereztünk a Bajnokok Ligájában való indulásra, ahol csapatunk jelenleg már a középdöntőben játszik (Percze János, Szijártó Attila, Ehrbár Tibor, Gyugyi Péter összeállításban).

Legszebb levelezési eredménnyel Sasvári Tamás büszkélkedhet, egyéniben Európa bajnoki második helyezést ért el. Sasvári Tamás jelenleg az egyetlen aktív magyar levelezési sakk nagymester. Rajta kívül Percze János és Kiss Attila, Szijártó Attila ée Ehrbár Tibor mesteri címmel büszkélkedhet. Nemzetközi tevékenységéért Kiss Attila az ICCF kongresszusától megkapta Bert von Massow érem ezüst fokozatát.

Kiss Attila, elnök
7500 Nagyatád, Csokonai u. 8.
82/352-579; 30/226-9157
attilak@nagyatad.hu

Az egyesület elnöke: Dr. Herr Gyula, aki egyben az Ironman OB szervezőbizottságának is a vezetője.

A Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE - a TRIATÁD SE - 1994-ben alakult. Az egyesület Nagyatád egyik legnagyobb utánpótlás műhelye: több, mint 60 fiatalnak szervez rendszeresen edzéslehetőséget. Legnagyobb rendezvénye a 17 éves múltra visszatekintő nemzetközi Ironman viadal, melyen 2006-ban több, mint 500 versenyző vett részt.

Székhely: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 11.
Postacím: 7500 Nagyatád, Komáromi u. 1.
Tel.: 30/200-2150
Fax: 82/452-374
E-mail: triatad@dravanet.hu; herrgyula@dravanet.hu
Weboldal: www.ironman.hu

A Nagyatádi Női Kézilabda Klub önálló egyesületként 1998-ban jött létre az 1976-ban alakult Nagyatádi Városi Szabadidő Sport Egyesület kézilabda szakosztályának általános jogutódjaként. Az 1998-as évet megelőző időben a csapat a megyei osztályban, majd 1998-1999 évben az NB II. osztályban szerepelt, melynek megnyerésével azóta a magyar kézilabdázás második vonalában, az NB I.B. osztályban szerepel. Kezdetben a biztos bent maradás volt a cél, majd a klub elnöksége egyre magasabb terveket tűzött ki. A klub a 2004-2005. évi bajnokságban bajnoki címet szerzett, de felsőbb osztályba nem lépett.

Utánpótlás csapataik részt vesznek az NB I.B. osztályú ifjúsági bajnokságban, illetve az országos serdülő bajnokságban.
A klub elnöksége arra törekszik, hogy az általános iskolákon keresztül minél szélesebb bázist biztosítson az utánpótlás-nevelő műhelyek részére. A csapatok mérkőzéseinek lejátszására a Városi Sportcsarnok biztosít ideális helyszínt, Nagyatád Város Önkormányzata pedig fő anyagi támogatója a klubnak.

7500 Nagyatád, Szent István park 2.
0630/993-6838
rkcnagyatad@gmail.com
www.rkcnagyatad.hu
Egyesület vezetője: Urbán Róbert

2003-ban alakult meg Nagyatádon a Vencel Teke Klub. A klub létszáma 70-100 fő között mozog. Az urak mellett 12 hölgy versenyzője is van a csapatnak. Ez külön öröm a vezetőség számára. A Vencel Teke Klub négyszeres bajnok az NB/III-ban, ezenkívül több ezüst és bronzéremmel is büszkélkedhet. Különböző kupákat is nyertek a nagyatádiak egyéniben és csapatban, akik négy évet töltöttek el az NB/II-ben, ahol a középmezőnyben végeztek. Ezt a csoportot a megnehezedett anyagi helyzetük miatt kellett feladnia a klubnak, így jelenleg is az NB/III-ban szerepelnek. 2022-ben a 20. Városi Bajnokság kezdődött a nagyatádiak számára, akik hétfőnként és keddenként 17:00-21:00 óra között gurítanak a Vencel Tekézőben. (80 vegyes dobás, pályánként 20 teli és 20 tarolás). A városi megmérettetés mellett Taroló Kupát, Vencel Kupát és Nyári Kupát is szerveznek a játékosoknak a vezetőség tagjai.

A klub elnöke: Lebár István
Ügyvezető: Ágoston Imre
7500 Nagyatád, Szent István Park 2.
20/529-5667

2002-ben alakult a Vitalitás Mozgáskorlátozottak Nagyatádi SE. Seres
István vezetésével négy szakosztályban méretetik meg magukat a tagok.

Ezek az úszás, az asztalitenisz, a kerékpár és a boccia. Az egyesület taglétszáma 40 fő, akik közül mindenki sportol valamit. Ugyan már nem verseny szinten, de alkalmanként a társaságért, a jó hangulatért
találkoznak, és azért hogy közösen hódoljak szenvedélyüknek, a sportnak.

Elnök: Seres István
7500 Nagyatád, Alkotmány utca 1/3.
Telefon: 06/70 - 593-5728

A Zumba latin táncos alapokra épülő, fitnesz elemekkel kombinált mozgásforma. Szórakoztató, energikus, erősíti az izomzatot, fejleszti a koordinációt, segíti a felesleges zsírégetést és feszesebbé teszi a testet. Edzés, ami igazi örömet okoz. 2019. január óta működnek Zumba Fitness Csoport néven. Fontos a lányoknak, hogy heti 1-1,5 órában jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, miközben az egészségükért is tesznek.

Ha a csoport felkeltette érdeklődésedet és szeretnél egy jót mozogni velünk, akkor szeretettel várunk hétfőnként 18 órától a Nagyatádi Kulturális Központban.

Zumba Instruktor: Nagyné Balla Johanna (ZIN) (Csoportos Fitness Oktató)
7500 Nagyatád, Munkás u. 10.
30/300-7737


Megszakítás