Nagyatádi Fürdők

Nagyatád egyik vonzereje az itt található fürdők, strandok változatos sokasága. A városban több mint száz éve található gyógyvíz, mindemelett a sportolni és szórakozni vágyók is megtalálják a számításuk.A Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő gyógyhatású termálvízzel és különböző gyógykezelésekkel várja a pihenni és gyógyulni vágyókat egész évben. A gyógyfürdő egy természetvédelem alatt álló parkban található, ahol a vendégek szakorvosok segítségével vehetik igénybe a legkorszerűbb gyógyászati szolgáltatásokat. A fedett térben 34, 38 és 42 fokos gyógymedencék, az elkülönített helyiségekben pedig kádfürdők találhatóak. Az épületben finn szauna és átriumos medence áll a vendégek rendelkezésére. A parkban lévő szabadtéri medencék – ahogy a fürdő többi része – egész évben igénybe vehetők.

A nagyatádi termálvizet 1906 óta használják fürdőzésre. Az ivókúrára is alkalmas vizet az ország legjobb gyógyvizei között tartják számon. A termálvíz kitűnően alkalmas reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására, törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok és gyomorbántalmak kezelésére. Az ivókúrára gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, epebántalmak és székrekedés esetén ajánlott.

A gyógyfürdőben szakorvosi beutalóval az ország egész területéről fogadnak betegeket. A külföldi és belföldi látogatók a személyre szabott gyógykezeléseket orvosi vizsgálat után vehetik igénybe. Az izoterápiás kezelések fájdalmak csillapítására, megszüntetésére, valamint izomlazításra és gyulladások csökkentésére alkalmazhatóak. A kezeléseket mechanoterápiával, hydro – és balneoterápiával, valamint elektroterápiával végzik. A fürdőben száraz és víz alatt masszázs, illetve gyógytorna és különböző borogatások, pakolások is igénybe vehetőek.A Nagyatádi Városi Termál Strandfürdő a nyári szezonban várja a vendégeket. A strandon élményelemekkel felszerelt medencék, különféle sportolási lehetőségek és játszótér szolgálja az egész család kikapcsolódását. A strandfürdő gyönyörű, parkos, ligetes környezetben helyezkedik el. A strand 1989-ben nyitotta meg kapuit, amely Nagyatád északi részén mintegy 1000 méterre a Gyógyfürdőtől található. A hathektáros park ideális területet biztosít a pihenni, napozni és sportolni vágyóknak.

A strandon egy nyolcpályás, feszített víztükrű, vízforgatós 50 méteres versenymedence, egy 34-38 fokos, fedett termálvizes pezsgőfürdő medence és egy élménymedence – vállzuhany, buzgárok, derékmasszázs, vízáram, napozósziget, levegőbefúvás, csúszdák – vehető igénybe. A gyermekeket egy kispancsoló és egy fából készült játszótér várja. A sportolni vágyók igényeit pedig strandröplabda pályák, kisméretű futballpályák, street ball pályák és egy nagyméretű sakktábla szolgálja.

A strandon számos nemzetközi versenyt tartanak. Nyaranta itt rendezik meg az Extreme Man Hosszútávú Triatlon Bajnokságot, a Nyílt Orvosi Triatlon Világbajnokságot és az Európa Liga búvárúszó versenyt, de a fürdő adott helyet a legutóbbi Ifjúsági Strandkézilabda Európa Bajnokságnak is.A strandfürdő szomszédságában egy fedett uszoda is található, amely egy 25 méteres úszómedencével, egy tanmedencével és egy szaunával várja a látogatókat.


Megszakítás