Nagyatád-Rinyamente TDM

A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Desztináció-menedzsment Egyesület 2011-ben alakult meg, 29 alapító taggal. A szervezet életre hívásának legfőbb alapelve azóta sem változott: „Együtt könnyebb!” Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók közös összefogásával lényegesen könnyebb megszólítani és elérni a térségbe látogató turistákat.

Az Egyesület célja a magán- és közszféra partnerségén, közös érdekeltségén alapuló turizmusfejlesztés, szervezés és működtetés, valamint a kultúra ápolása és a hagyományőrzés. A desztináció területe, működési körzete kb. 1300 négyzetkilóméter: Nagyatád központtal, északon Vése, keleten Petesmalom, délen Csokonyavisonta, nyugaton a Dráva medence és a Gyékényesi tó határolja.

A megalakulás óta a szervezet összetétele több alkalommal is változott, legutóbb 2021-ben, amikor is 3 új belépővel bővült, amelynek eredményeként jelenleg 38 taggal rendelkezik. A tagok között megtalálhatóak a desztináció legtöbb vendégéjszaka-számát és férőhelyszámát produkáló vállalkozások, a népszerű attrakciók, szolgáltatók, továbbá a jelentősebb mértékű idegenforgalmi adó bevétellel rendelkező Nagyatád, Csurgó Város Önkormányzatai, továbbá Vése, Lábod, Kisbajom, Gyékényes, Segesd Község Önkormányzatai, valamint a desztináció leglátogatottabb turisztikai vonzerőinek működtetői, fenntartói.

Az egyesületi feladatokon túl a Turisztika Központot és annak szolgáltatásait is az egyesület munkaszervezete működteti: az állandó és időszakos kiállításokban, a Hadiparkban a tárlatvezetés, íjászat vezetés, ajándékbolt, valamint a turisztikai információs iroda üzemeltetése is a dolgozók feladatai közé tartoznak.

A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesület a turisztikai szektor szereplőinek – a szervezet tagjainak, szervezeten kívüli magánszemélyeknek, látogatóknak, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek – az alapszabályban is rögzített feladatoknak megfelelően különböző szolgáltatásokat nyújt. A szolgáltatások esetében fontos szempont, hogy a helyi TDMSZ a tagjainak ellenszolgáltatás nélkül, ingyenesen, míg a külső érintetteknek térítés ellenében biztosít szolgáltatást. Az Egyesület tagjai különböző vonzerő értékű kínálattal, szolgáltatási lehetőségekkel rendelkeznek. Ezen sokrétűség kiemelkedően jó lehetőséget biztosít a széleskörű szolgáltatások nyújtására, biztosítására.

Nagyatád Város honlapján több olyan szolgáltató is megtalálható, amelyeket az egyesület ajánl mind a helyiek, mind pedig az ide látogatók számára, hiszen a Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Egyesülettel való együttműködés egyfajta minőségi garanciát is jelent.

Látogasson el hozzánk! A csendes, „lassú” vidéki környezet, a természeti és táji adottságok sokszínűsége, a friss levegő, a vendégszerető helyiek mellett számos egyedi attrakcióval várja a Rinya mente:

  • ha csak nagyokat szeretne sétálni a kijelölt túraútvonalakon vagy különleges körülmények között,
  • ha feszegetné saját határait, esetleg izgalmas csapatépítő programot szervezne,
  • ha elvinné a családot egy tartalmas, élményekkel teli programra, nyaralásra, vagy csak csobbanna egyet,
  • ha belekóstolna a helyi különlegességekbe,

keresse fel a www.nagyatadtdm.hu weboldalt, válogasson partnereink program és szálláskínálatából!

Megszakítás