Adatvédelmi irányelvek és cookie tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Nagyatád Város Önkormányzata elkötelezett a személyes adatok védelme iránt. A jelen tájékoztató a honlapunk (www.nagyatad.hu) látogatóira vonatkozó személyes adatok kezeléséről és védelméről szól.

Az Adatkezelési tájékoztató leírja, hogy a weboldal látogatóit illetően milyen adatokat, mennyi ideig és milyen céllal kezel Nagyatád Város Önkormányzata, valamint információt nyújt az Érintettek személyes adatinak védelméről és az ezekre vonatkozó jogairól.  A honlap adatkezelésének módja nem azonos az önkormányzat (polgármesteri hivatal) adatkezelési tájékoztatójával. Itt kizárólag a honlap működtetése során keletkezett személyes adatok kezeléséről adunk tájékoztatást. A honlapon keresztül a felhasználók közvetlenül nem adják meg adataikat. Ez a későbbiekben egy-egy űrlap kitöltése alkalmával előfordulhat, de ebben az esetben, az adott helyen közzé tesszük az adatkezelés módját,

Adatkezelő adatai

Az Érintettek személyes adatait Nagyatád Város Önkormányzata kezeli.

Székhely: 7500 Nagyatád, Baross G. u. 9.

Telefonszám: +3682/504500

Fogalom meghatározás

érintett: bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy

személyes adat: a meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható;

különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más meggyőződésre, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adatok;

adatkezelés: alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatok gyűjtése, felvétele és tárolása, feldolgozása, hasznosítása (ideértve a továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt) és törlése. Adatkezelésnek számít adatok megváltoztatása és további felhasználásuk megakadályozása is;

adatfeldolgozás: adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint alkalmazás helyétől;

adattovábbítás: ha adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

nyilvánosságra hozatal: ha adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

adatkezelő: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, illetőleg a végrehajtással adatfeldolgozót bízhat meg. Kötelező adatkezelés esetén adatkezelés célját és feltételeit, valamint adatkezelőt adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés: adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: adatok tárolása, adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

Kezelt személyes adatok

A honlapunk működéséhez szükséges sütik (cookie) használatáról pontos és részletes leírás külön dokumentumban, a Süti (cookie) tájékoztatóban található.

Az adatok biztonsága és bizalmas jellege

A Nagyatád Város Önkormányzata a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

A Nagyatád Város Önkormányzata megfelelő intézkedéseket tesz az Érintett személyes adatai bizalmas jellegének megőrzéséért, biztonságáért és annak megakadályozásáért, hogy ezen adatok kárt szenvedjenek, törlődjenek vagy felhatalmazással nem rendelkező harmadik személyek azokhoz hozzáférjenek.

A személyes adatokhoz hozzáférés szigorúan a munkavállalókra, valamint megbízottakra és a feladatukhoz szükséges mértékre korlátozódik, akiket titoktartási és bizalmas adatkezelési kötelezettség terhel.

Az Érintettek jogai és jogérvényesítés lehetősége

Minden Érintett ingyenes tájékoztatást kérhet személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti azok helyesbítését, törlését, zárolását, vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférési jog: az Érintett visszajelzést kaphat személyes adatainak kezeléséről és ezekhez a személyes adatokhoz, illetve kezelésük részleteihez hozzáférhet.

Helyesbítéshez való jog: minden Érintett kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult kérni a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Törléshez való jog: minden Érintett kérésére törli a rá vonatkozó személyes adatokat, ha azok kezelésére nincsen szüksége, vagy visszavonja hozzájárulását, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, vagy kezelésük jogellenes.

Elfeledéshez való jog: az Érintett törlésre irányuló kérelméről – ha igényli – igyekszik értesíteni minden olyan adatkezelőt, aki az Érintett esetlegesen nyilvánosságra került adatait megismerte, illetve megismerhette.

Adatkezelés korlátozásához való jog: az Érintett kérésére korlátozza az adatkezelést, ha a személyes adatok pontossága vitatott, vagy jogellenes az adatkezelés, vagy a Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen, illetve ha nincsen szüksége a továbbiakban a megadott személyes adatokra.

Adathordozhatósághoz való jog: az Érintett a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkaphatja, illetve ezeket továbbíthatja.

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 nap – tiltakozás esetén 15 nap – alatt megvizsgálja, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, amelyről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Érintett kérelmét nem teljesíti, döntésében közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait a Felhasználóval.

Az Érintett a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, valamint az Infotv.-ben foglaltak szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html) fordulhat és panaszt tehet.

Ez az oldal cookie-kat (sütiket) használ

A www.nagyatad.hu egyes oldalai cookie-t (sütit) használ, hogy minőségibb szolgáltatást tudjon nyújtani. A www.nagyatad.hu weboldala böngészése közben egyetért a cookie-k használatával a böngésző beállításai alapján. Ha meglátogatja oldalunkat és a böngészőben engedélyezett a sütik használata, ezzel elfogadja a feltételeinket, mi szerint a cookie-k engedélyezettek az oldalon.

A cookie-k felhasználásának megváltoztatása lehetséges a böngésző beállításaiban.

Mik azok a cookie-k?

A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy más típusú eszközén. Cookie fájlok többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait és megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. Általában tartalmazzák a weboldal megnevezését, amelyről származnak, illetve érvényességi idejét és értékeit. A következő látogatáskor a böngésző a cookie adatokat már automatikusan beolvassa. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat, az általunk felhasznált cookie-k nem károsítják az Ön számítógépét.

Miért használunk cookie-kat?

A cookie-k használata szükséges a megfelelő és folyamatosan fejlődő szolgáltatásaink érdekében, hogy személyre szabva az Önök érdeklődését szolgálják. Az nksk.hu weboldalain lehetnek állandó és ideiglenes cookie-k. Az ideiglenes, csak addig gyűjti az információkat, amíg az oldalon tartózkodnak. Az állandó sütik viszont, az érvényességük lejártáig vagy módosításig (törlésig) az Ön eszközében maradnak. Az időtartam, amíg az adatokat megőrizzük a cookie típusától függ.

Az oldalunkon különféle típusú sütiket használunk:

Teljesítmény cookie-k

Ezen cookie-k segítségével statisztikai adatokat gyűjtünk arról, hogyan használják a weboldalainkat. Ezek technikai információk, amelyek alapján tudjuk milyen hivatkozásokra kattintottak a weboldalon, melyik oldalt nyitották meg utoljára és hasonlók. Ezen típusú sütik segítségünkre szolgálnak az oldalaink elemzése és fejlesztése közben, ami a tartalmát illetve a külalakját illeti. Amennyiben ezeket a cookie-kat nem engedélyezik, sajnos nem garantálhatjuk az oldal hibátlan működését.

Funkcionális cookie-k

A funkcionális cookie-k nem feltétlenül szükségesek, de segítséget nyújtanak a weboldalaink fejlesztésében. Megjegyzi az előző látogatáskor jóváhagyott beállításokat, pl. a tartalom elrendezése és hasonlók, hogy ne kelljen újonnan beállítani. Ezen cookie-k segítségével állapítjuk meg, hogy egyes szolgáltatásaink megjelentek-e már, továbbá aktuális információkat közvetítünk a környezetéből, természetesen csak ha egyetért az ilyen adatok megosztásával. Csak az Ön beállításától függ, hogy használja az ilyen típusú cookie-kat, viszont ha kikapcsolja elszalaszthat olyan szolgáltatásokat, amelyeket érdekesnek bizonyulhatnak az Ön számára.

Skip to content