Megnyílt a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház

Megnyílt a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház. A megújult épületben több tárlat is helyet kapott. A művészeti galéria részben Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész, dr. Nagy Miklós fotóművész, Ország László festőművész, Varga Géza Ferenc szobrászművész és Polák Judit alkotásait mutatja be. Másrészt Mezey Mária Magdolna és Kraumann Erik festményei, valamint Frank Eszter kerámiái láthatók benne. Ugyancsak megtekinthetjük a galériában Durgó Tibor fotóit és Rumi Attila alkotásait.

A T25 helyet ad továbbá egy nyomdatörténeti kiállításnak, egyebek között egy tradicionális könyvkötő műhely tárgyi emlékeibe is bepillantást nyerhetünk. A Bertók-emlékszoba a Kossuth-díjas költő miliőjét és szellemi hagyatékát őrzi. Az egykori Nagyatádi Menekülttábornak állít emléket az eM Soós György fotóiból létrehozott tárlat.

Itt található tárlatainkat április 26. és május 1. között ingyenesen látogathatják 15 órától 18 óráig. Május 1-én vasárnap ingyenes tárlatvezetés lesz a házban 15 és 17 órakor Hauptman Gyöngyi muzeológussal. Sok szeretettel várjuk Önöket!

Megszakítás