Tájékoztatás – MÁV Zrt. – vonalhálózat vegyszeres gyomirtása

Figyelem!

Nagyatád Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a MÁV Zrt. Pécsi Területi Igazgatósága folytatja vegyszeres gyomirtási tevékenységét, az I. ütemben elmaradt pótlásokkal.   

Az ütemterv alapján 2023. május 23. napján kerül sor a Somogyszob-Nagyatád vonalszakaszra, valamint a Nagyatádot érintő teljes vasúti szakasz területein, állomásain, a megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és a vonalszakaszok területi permetezésére. 

A MÁV. Zrt. tájékoztatása szerint a tervezett permetezés útvonalterve az időjárás miatt, vagy forgalmi okokból módosulhat.

A tájékoztatás szerint gyomirtáshoz használt vegyszerek és vegyszerkeverékek a méhekre nem veszélyesek, a munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területen munka végezhető. 

A kezelt területeken azonban legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni TILOS! 

A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek: Amega Up/Clinic Up/Gladiator Forte/Mars 480SL; Chikara 25 WP/Katana; Colombus EC/Magellán; Dezormon; Dropmax; Mezzo 75 DF; Successor 600.

Tájékoztatom, hogy a vegyszeres gyomirtással kapcsolatban egyéb információt a Somogyszob-Nagyatád szakasz munkavezetőjétől Kovács Róberttől, a 06/30/939-7712 telefonszámon kérhet.

                                                                                   Nagyatád Város Jegyzője

Megszakítás