Tájékoztatás – MÁV Zrt. – vonalhálózat vegyszeres gyomirtása

Figyelem!

Nagyatád Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a MÁV Zrt. Pécsi Területi Igazgatósága megkezdi vonalhálózata vegyszeres gyomirtását. 

Az előzetes ütemterv alapján 2024. május 8. napján kerül sor a Somogyszob-Nagyatád vonalszakasz, valamint a Nagyatádot érintő teljes vasúti szakasz területein, állomásain, a megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és a vonalszakaszok területi permetezésére. 

A MÁV. Zrt. tájékoztatása szerint a tervezett permetezés útvonalterve az időjárás miatt, vagy forgalmi okokból módosulhat.

A tájékoztatás szerint gyomirtáshoz használt vegyszerek és vegyszerkeverékek a méhekre nem veszélyesek, a munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területen munka végezhető. 
A kezelt területeken azonban legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni TILOS! 
A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek: Amega Up/Clinic Up/Fozát 480/ Gladiator Forte/Mars 480SL; Chikara 25 WG/Katana; Colombus EC/Magellan; Dezormon; Dropmax; Mezzo; Successor 600.

Tájékoztatom, hogy a vegyszeres gyomirtással kapcsolatban egyéb információt a Somogyszob-Nagyatád szakasz munkavezetőjétől Kovács Róberttől, a 06/30/939-7712 telefonszámon kérhet.

                                                                                   Nagyatád Város Jegyzője

Megszakítás