Tájékoztatás – földi kémiai szúnyoggyérítés Nagyatádon

Figyelem!

Nagyatád Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a Szerocor Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez.

A földi kémiai védekezés időpontja: 2024. június 24. napja,
Rossz idő esetén a tartaléknap: 2024. június 25-26. napja.

Tájékoztatom, hogy a földi kémiai irtás a napnyugta utáni időszakban történik.
A felhasználásra kerülő vegyszerek: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

A fenti készítmény a kijuttatott formában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, hatóanyaga néhány órán belül lebomlik.  
A készítmény a méhekre veszélyes, ezért kérem, hogy a méhészetekben a szükséges védőintézkedéseket tegyék meg!

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Tájékoztatom, hogy a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban egyéb információt az alábbi telefonszámon kérhet: 62/438-239

                                                                                   Nagyatád Város Jegyzője

Megszakítás