Nagyatád

Barátsággal, tisztelettel és szeretettel köszöntöm a honlapunkra látogatót. Örömteli és fontos számunkra, ha érdeklődnek Nagyatád, szeretett városunk iránt. Amikor a kedves érdeklődő végig lapozza a Nagyatádról szóló oldalakat, egy kisvárost ismerhet meg. Olyan emberléptékű települést, amelynek jellemzői a gondozott, virágos közterületek, az évszázados fák, nagy parkok, a szép épületek, érdekes szobrok. Nagyatádot “Somogyország” fürdővárosaként is emlegetik, hiszen két fürdője is van: a minősített gyógyvízzel rendelkező, 1907-ben épült, felújított Gyógyfürdő; és az új, mediterrán hangulatú Termál Strandfürdő és Uszoda.

Vigyázunk szép építészeti értékeinkre, védett épületeinkre, templomainkra, szobrainkra. Felújítottuk iskoláinkat, óvodáinkat, kulturális központunkat; ugyanakkor korszerű sportcsarnokot, uszodát építettünk fiataljainknak. Barátságos, kényelmes, igényes szállodák, jó konyhájú kisvendéglők és hangulatos kávézók állnak a vendégek rendelkezésére.

Városunk közösségét az építészeti örökség védelme és az új városfejlesztési eredmények elismeréseként 2006-ban a Magyar Urbanisztikai Társaság Hild János Díjjal tüntette ki. Ugyancsak ebben az évben az Entente Florale Europe környezetszépítő verseny európai aranyérmét nyerte el Nagyatád. Azt szeretnénk, hogy ezen szakmai elismerések mellett a nagyatádiak és az ide látogató kedves vendégeink is barátságos, komfortos és korszerű, szép és rendezett településnek találják Nagyatádot.

A város a Rinyamenti kistérség központja, járási székhely. Itt minden közszolgáltatás, hivatal, szolgáltatás, vásárlási lehetőség, szabadidős létesítmény elérhető.

Városfejlesztési céljaink között a gazdasági beruházások lehetőségének megteremtését szolgáló Déli Iparterület infrastrukturális fejlesztése, a Gyógyfürdő bővítése, új elkerülő utak megépítése, és a közlekedési feltételek javítása szerepel hangsúlyosan.

Nyitott, kezdeményező, pezsgő közösségi és társadalmi élet jellemző városunkra. Sok sportágban működő, sikeres sportegyesületeinkben több száz fiatal tölti hasznosan szabadidejét, szereznek örömet a népes szurkoló táboroknak. Múzeumunkban, a Hadiparkban, és a Turisztikai Központban bemutatjuk városunk történetének emlékeit, értékeit. Nagyszerű művészeti csoportjainkkal, képzőművészeti kiállításokkal jelenítjük meg napjaink kultúráját.

Városunk története, fejlődése; az itt élők törekvései, munkája és elért eredményeink, közös céljaink, településünk szellemisége alapján fogalmazhatjuk meg, hogy; Nagyatád – a megújulás városa.

Ezek az oldalak olyan hivatalos és közérdekű információkat tartalmaznak, amelyekkel a nagyatádiak és az irántunk érdeklődők tájékoztatását egyaránt szolgálni akarjuk. Kívánom, hogy mindenki találja meg, fedezze fel az őt érdeklő lapokat, adatokat. Szeretnénk a nagyatádiak és az idelátogatók számára hasznos tájékoztatást adni, megjeleníteni Nagyatád lehetőségeit, értékeit.

Ormai István
Nagyatád Város Polgármestere

  • Thumbnail for the post titled: Nagyatád története
  • Thumbnail for the post titled: Nagyatád címere
  • Thumbnail for the post titled: Elismerések, díjak
  • Thumbnail for the post titled: Nagyatád Város Díszpolgárai
  • Thumbnail for the post titled: Testvérvárosok
Megszakítás