A NAGYATÁDI IDŐSEK OTTHONA ÉPÜLETÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE – TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00022

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

TÁJÉKOZTATÓ
A NAGYATÁDI IDŐSEK OTTHONA ÉPÜLETÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Nagyatád Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 192,11 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhíváson. A 100%-os vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően megvalósul a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00022
„A nagyatádi Idősek Otthona épületének komplex energetikai korszerűsítése”. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Nagyatád Város Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00022 „A nagyatádi Idősek Otthona épületének komplex energetikai korszerűsítése” pályázaton elnyert támogatásból megvalósuló fejlesztés célja a nagyatádi Idősek Otthona épületének komplex energetikai rekonstrukciója.

A 192,11 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósul az épület külső falainak és a padlásfödémnek a hőszigetelése, az elavult nyílászárók cseréje. Az épület fűtési rendszerének korszerűsítése a termálvíz hulladékhőjének hasznosításával, napelemes rendszerrel kombinált víz-víz hőszivattyús rendszer kialakításával történik meg, mely egy korábban megvalósult pályázati projekt keretében kiépített termálvíz hulladékhő hasznosító rendszerre csatlakozik.

A fejlesztés eredményeként hosszú távon javulnak az épület energiahatékonysági mutatói, így jelentős mértékben csökkennek az energiaköltségek és az üvegházhatású gázok kibocsátása révén az intézmény környezetterhelése is mérséklődik. A korszerűsítés továbbá hozzájárul a Naplemente Idősek Otthona lakói életminőségének javulásához. 

A beruházásból eredő költségmegtakarítások révén az érintett intézményi dolgozók közvetlenül is megtapasztalják a fosszilis energiafogyasztás csökkenését és az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a megújuló energiatermelést, mely által közvetve a lakossági energiatudatosság is megerősödik.  

A projekt megvalósulási helyszíne: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 3/A.

A projektről bővebb információt a www.nagyatad.hu oldalon olvashatnak.

Kedvezményezett neve: Nagyatád Város Önkormányzata

A projekt kezdetének és befejezésének időpontja:
A projekt megvalósításának kezdete: 2022. július 1.
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2024. december 31.

A projekt összköltsége: 192 112 331 Ft
A támogatás összege: 192 112 331 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

Megszakítás