Nagyatád város honlapjának és arculatának megújítása a közösségi élet fejlesztése érdekében

Pályázat címe: „Nagyatád város honlapjának és arculatának megújítása a közösségi élet fejlesztése érdekében
Pályázat azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02167
Kedvezményezett: Nagyatád Város Önkormányzata
Megvalósítás időtartama: 2021.07.01 – 2022.02.28.
A projekt összköltsége: 6.333.333 Forint
A támogatás intenzitása: 100%

A projekt részletes bemutatása

A projekt keretében egy teljesen új, letisztult, felhasználóbarát oldal kerül kialakításra, amely a felhasználót könnyen navigálja az őt érintő témához. A kialakításra kerülő honlap szerkezetében jól elkülönített a hivatali ügyintézés, a turisztikai látványosságok, és egyéb hasznos, az önkormányzat által preferált tartalmak, mégis általa megismerhető a település.

Egy jól felépített, felhasználóbarát települési weboldal megkönnyíti az információközlést, valamint jelentős szerepet játszik a város közösségi és kulturális életének alakításában.

A projekt keretében Nagyatád új honlapja kialakításának eredményeként egy teljesen új, reszponzív, a mai kor követelményeinek megfelelően minden eszközről – asztali számítógépről, mobiltelefonról, táblagépről – elérhető, akadálymentes weboldal kerül kialakításra, optimális, letisztult megjelenéssel, könnyű olvashatósággal, áttekinthetőséggel. Ezen hálózati fejlesztés által a város közösségi élete, valamint az önkormányzat és intézményei által nyújtott szolgáltatások, programok összehangolásra, valamint az információk és lehetőségek innovatív módon megismertetésre és terjesztésre kerülnek a lakosság körében.

A honlap tartalmának feltöltése egy jól átgondolt algoritmus szerint történik, a feltöltött tartalom egy gyors kereső által kereshetővé válik. A honlap további fontos eleme a többnyelvűség és az esélyegyenlőségi célcsoportok igényeit és szükségletei figyelembe véve az infokommunikációs akadálymentesség is megvalósul.

A megújult honlapon szereplő információk rendszerezésre kerülnek a felhasználók és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében. A kialakításra kerülő új weboldal kezdőlapján kiemelt helyet kapnak az éppen aktuális rendezvények, események, városunk kiemelt turisztikai attrakciói és Nagyatád életével kapcsolatos hírértékű események, hirdetmények, tájékoztatók. Az önkormányzat a létrejövő új weboldal kapcsán a letisztult struktúra kialakítására törekszik, annak érdekében, hogy az információk könnyen elérhetőek legyenek.

A projekt során Nagyatád Város Önkormányzata egy újfajta városi digitális megjelenést kíván létrehozni, mely a települést tükrözi, egyszerű, modern kialakítással. A projekt keretében Nagyatád új arculata, továbbá a projekt arculattervezési tevékenységének keretében új logó, embléma kreatív elkészítése, digitális megrajzolása és nyomdai digitális előkészítése is megvalósul, a helyi lakosság, a közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a közösségi, városi összetartozás erősítése érdekében. A tervezett fejlesztés keretében egy olyan logó kerül kidolgozásra, amely megjelenésével, mondanivalójával, alakjával és színeivel a település esszenciáját foglalja magában. Ha ránéz valaki, akkor tudja, hol van és bármikor is fel tudja azt idézni.

A logó több verzióban, formátumban és lehetőséggel kerül kidolgozásra, annak érdekében, hogy a város bármely – nyomtatott, vagy digitális – kiadványán meg tudjon jelenni, könnyen használható legyen. A kialakításra kerülő új logó az új honlap megjelenésével és színvilágával harmonizál. A projekt keretében megalkotásra kerülő új városi arculat a jövőben a városidentitás egyik kiemelten fontos közvetítője lesz.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

  • Nagyatád új emblémájának, logójának tervezése
  • Az új honlap és logó által megújuló települési megjelenéshez kapcsolódó PR és arculati elemek kidolgozása
  • Arculati kézikönyv elkészítése
  • A www.nagyatad.hu új weboldal komplett elkészítése
  • Az új honlap tartalmi feltöltése
  • Az új honlap részletes holnaptérképének elkészítése, tartalmi elemeinek rendszerezése, új struktúra kialakítása, lektorálása
  • 1 fő közösségfejlesztő és 1 fő informatikus szakemberek bevonása a projekt megvalósítása során
  • Kisértékű eszközbeszerzés keretében 1 darab laptop és kapcsolódó MS Office programcsomag beszerzése
  • A honlap infokommunikációs akadálymentesítése – az új weboldal úgy kerül kialakításra, hogy fogyatékossággal élő személyek – vakok és gyengén látók – másokkal teljesen egyenlő alapon, akadálymentesen férjenek hozzá annak használata, igénybevétele során
Megszakítás